Pravila

1.  Enajsti Bovec Outdoor Film Festival – BOFF,  bo potekal v Bovcu med  28. in  30. decembrom 2017. Festival filmov o športu in avanturi ter  naravi in naravovarstvu bo poleg projekcij kvalitetnih filmov ponudil še predavanja, razstave, izlete in delavnice.

Festival BOFF se odvija v Stergulčevi hiši in Kulturnem domu v centru Bovca. Filmski  del festivala ostaja terminsko in vsebinsko nespremenjen, v treh dneh projekcij se bodo zvrstili filmi različnih (predvsem outdoor) športov, program pa dopolnjuj tudi nekaj ekodokumentarcev. Med publiko so dobro sprejeti tematski sklopi kot so: slovenski, ženski, itd. Tuji filmi po večini niso podnaslovljeni, saj za to nimamo dovolj finančnih sredstev, ostaja želja to vrzel zapolniti.

1.1. Vsebine filmov so:
Filmi s tematiko o zimskih in poletnih outdoor športih: šport kot rekreacija, način življenja ali doseganje svojih ciljev so le nekatere izmed variacij tem filmov. Predstavitev disciplin, lokacij, ideologij ali pomena ohranjanja stika s športom so glavne ideje, ki jih avtorji uporabijo za filmsko zgodbo.
Filmi s tematiko o naravi in naravovarstvu: danes človek vse bolj ogroža naravo, a k sreči je vse več posameznikov, ki jih skrbi za naše okolje. S snemanjem ekodokumentarcev in prikazom dejstev poskušajo na gledalca narediti vtis in ga pustiti neravnodušnega.

2. Filmi so porazdeljeni v pet (5) kategorij.
Za več informacij kliknite tukaj.

3. Podelile se bodo nagrade: (zaradi organizacijskih zamud, letos ne bo zasedala strokovna žirija)
    Nagrada občinstva za najboljši slovenski film (do 450 EUR).
    Nagrada občinstva za najboljši film festivala (do 450 EUR).

4 . Festival je odprt za vse filmske ustvarjalce, tj. profesionalce in amaterje. Posamezni avtor lahko odda največ tri (3) izdelke, vsakega na svoji prijavnici.

5. Prijavnine za sodelovanje na BOFF-u ni. Prijavitelj krije le stroške poštnine.
ZADNJI ROK ZA PRIJAVE JE: 10. november 2017

6. Vse prijavljene filme za program je potrebno predložiti preko spodaj navedenega festivalskega FTP-strežnika:
Filme lahko posredujete tudi v elektronski obliki preko:
Dropbox-a, WeTransfer-ja, SendSpace-ja, FTP -ja in podobne storitve.

SPREJEMLJIVI FILMSKI FORMATI:
Resulucija: Full HD (1920 X 1080 px) (zaželjeno) 16:9 widescreen,
HD (1280 x 720 px) 16:9 widescreen
PAL (16:9 ali 4:3) – 720 X 576 minimalno (še sprejemljivo)
Kodiranje:  MOV (H264, min 15, max 40 mbps),
MP4, AVI

Velikost datoteke: do 2 GB

Organizator ne prevzema odgovornosti za slabo kvaliteto prejetega materiala. Organizator si pridržuje pravico, da v primeru slabe kvalitete poslanega filmskega zapisa filma ne predvaja v okviru filmskega festivala.

V prijavnici v elektronski obliki mora biti navedena povezava na napovednik, fotografije in film.

V primeru, da nam ne morete predložiti filma v elektronski obliki, nam pošljite 2 x DVD plošček (2 x DVD medij) s prijavo v tiskani obliki. Filmski napovednik lahko predložite tudi na dodatnem elektronskem mediju. Na tega lahko dodate tudi fotografije visoke resolucije. Fotografije se bodo uporabljale za potrebe in promocijo festivala BOFF.

7. Letnica nastanka filma mora biti 2015, 2016 ali 2017. Filmi, prijavljeni v kategorijo Era, ter oglasni in reprezentativni filmi, imajo lahko datum starejšega nastanka.

8. Filmi v slovenskem jeziku imajo lahko tudi angleške podnapise (ni nujno, je pa zaželeno). V kolikor je film v drugem jeziku, mora imeti slovenske ali angleške podnapise “vgrajene” v samo videodatoteko (ne kot dodatno datoteko s podnapisi).

9. Organizator določi vrstni red ter merila za predstavitev in umestitev filmov na festivalu, po presoji  se film lahko umesti v drugo kategorijo.

11. Deli posameznega prijavljenega filma (skupaj ne več kot 3 min) se lahko uporabijo za spot na televiziji, vendar samo v promocijske namene festivala BOFF. Prav tako se bodo uporabili podatki o avtorju in posamezne fotografije iz filmov za lastno promocijo ter uporabo v medijih.

12. Ob udeležbi na festivalu se avtor strinja, da se njegov film lahko uporabi za nekomercialno rabo na kulturnih prireditvah, ki so organizirane v sodelovanju s športnimi društvi, šolami in kulturnimi ustanovami (glej prijavni obrazec). Za katerokoli drugo uporabo bo BOFF pravočasno stopil v stik z avtorjem oz. nosilcem avtorskih pravic. Prav tako bodo zmagovalni filmi iz posameznih kategorij  predvajani po različnih lokacijah po Sloveniji (Tura zmagovalcev BOFF 2018).

13. Prijavitelj nosi vse pravice oziroma poseduje dovoljenja za uporabo glasbene podlage v filmu.

14. Bovec Outdoor Film Festival predstavniku posameznega filma, ki se bo predvajal na festivalu  ne krije potnih stroškov ter stroškov namestitve v Bovcu. Oziroma, če se ne dogovorimo izrecno drugače (interes organizatorja), vsem pa se nudi poseben popust v sklopu partnerskega dogovora z lokalnim sobodajalecm.

15. V kolikor se film fizično pošilja, ga je treba poslati v dobrem tehničnem stanju, poštni pošiljki se priloži natisnjen prijavni obrazec (prijavni obrazec, ki je dostopen na spletni strani festivala BOFF), napovednik in fotografije. Naslov za pošiljanje:
ŠD Drča (za BOFF)
Brdo 67
5230 Bovec
Slovenija _ EU

Organizacijski odbor Bovec Outdoor Film Festivala ne sprejema odgovornosti za poškodbe, ki jih filmi lahko utrpijo med transportom. Prav tako poslanega materiala ne vrača, razen če se z ustvarjalci filma ne dogovori drugače. V primeru pošiljanja filmov preko kurirja želi biti organizacijski odbor BOFF-a o tem predhodno obveščen na tel.: 386 51 235 616 ali na e-pošto: info(at)boff.si

16. Za več informacij o Bovec Outdoor Film Festivalu pišite na info(at)boff.si.

17. Rok za oddajo prijavnice in filma: 10. november 2017.

Vabljeni na 11. BOFF!

Oktober 2017

Priajve za BOFF 2017 so zaključene.

Zlati pokrovitelj:

Srebrni pokrovitelj:

Ostali pokrovitelji:

Festival podpirajo:

Medijski pokrovitelji:

BOFF 2017
28. - 30. december
Bovec, Slovenia
Kontakt:
office(at)boff.si
VSTOPNICE
Prodaja vstopnic
v Stregulcevi hiši.
Podrobnosti...
Prijavi se na novice:
NAROCI SE
© 2016 BOFF Pravice pridržane