Žirija 2016

NEJC SOLJE

Rojen leta 1981 v Kranju. Filozof. Študij filozofije zaključil iz tematike filozofije športa, in sicer s temo Čustvo strahu v športu. Njegovo področje filozofskega zanimanja poleg športa vključuje še estetiko in filozofijo narave. Športni plezalec in inštruktor. S plezanjem se ukvarja že skoraj 20 let, zato mu pojma šport in estetika narave tudi v praksi nista tuja.

NEJC SOLJE
ZDENKA MIHELIČ

Zdenka Mihelič, profesorica matematike in fizike, novinarka, članica Uredniškega odbora Planinskega vestnika, urednica in voditeljica radijske gorniške oddaje, vodnica PZS, zaljubljena v gore in njih lepote, ljubiteljica dobrih filmov, fotografije, potovanj in raziskovanj tujih gora. Na Mednarodnem festivalu gorniškega filma Domžale (IMFFD) je več let sodelovala v žiriji PZS za najboljši film, ki spodbuja dobro prakso v gorah (v skladu z Alpsko konvencijo, Tirolsko deklaracijo).

ZDENKA MIHELIČ
ROŽLE BREGAR

Fotograf, filmski ustvarjalec, popotnik, ljubitelj gora, žongler, fant mnogih talentov.Leta 2010 je diplomiral iz športne fotografije na Inštitutu in akademiji za multimedije v Ljubljani. Že kot otrok je okusil lepote naših gora, kar je bilo povod za udejstvovanje v tekmovalnem športnem plezanju. Po zaključku kariere je fotografija in kasneje snemanje postalo njegova glavna prioriteta v življenju. Danes ga kamera spremlja povsod, tako doma kot v tujini, pod vodo ali pa visoko v zraku. Leta 2008 je Kloc, kot ga kličejo prijatelji, praznoval ponovno rojstvo, ko ga je v Japonskih gorah popolnoma zasul snežni plaz. Isto leto je soustanovil video produkcijo Vizualist. Skupino mladih nadobudnežev je združila strast do prikazovanja gibljive slike na svojevrsten način. Do danes je Rožle posnel mnogo dokumentarnih filmov in komercialnih oglasov po vsem svetu. Njegovo oko nenehno preži na stvari, ki jih drugi ne vidijo. Želi biti drugačen, zato so drugačni tudi njegovi izdelki. Skozi objektiv vedno išče nove motive, ki jih najde predvsem v naravi in športu.

ROŽLE BREGAR

Zlati pokrovitelj:

Srebrni pokrovitelj:

Ostali pokrovitelji:

Festival podpirajo:

Medijski pokrovitelji:

BOFF 2017
28. - 30. december
Bovec, Slovenia
Kontakt:
office(at)boff.si
VSTOPNICE
Prodaja vstopnic
v Stregulcevi hiši.
Podrobnosti...
Prijavi se na novice:
NAROCI SE
© 2016 BOFF Pravice pridržane